Kornelis Winkel, amateur kunstschilder uit de 20e eeuw, leefde en werkte vooral in Vence te Frankrijk. Hij overleed op 10 juli 1990. Tijdens zijn leven exposeerde hij door geheel Europa zijn Landschappen, Stillevens, Dieren, Water & Zelfportretten.

zaterdag 3 april 2010

VOORJAAR in de PROVENCE bij kunsthandel AmstelArt

Kornelis Winkel 1921-1990

2 en 3 april j.l. opende de tentoonstelling van de Friese schilder Kornelis Winkel 1921 - 1990.
Kornelis ( Kees ) Winkel is geboren en getogen in het Friese Heerenveen en heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Industriele Vormgeving te Eindhoven. Hij krijgt hier les van de bekende kunstenaar Kees Bol, nog een oud collega uit de tijd dat zij bij Philips werkten. Het handschrift dat hij ontwikkelt in onmiskenbaar afkomstig van zijn leermeester. Kees Winkel vestigt zich in het zonnige zuiden van Frankrijk in Saint Paul de Vence. Hier schildert hij de typische Provencaalse omgeving in een prachtig palet. Vergezichten op plaatsjes als St.Paul, Cagnes, La Tourettes, rondom gestoffeerd met fruitbomen of olijfbomen hebben zijn voorkeur. Met andere gerenommeerde kunstenaars exposeert hij regelmatig in diverse locale-, en internationale galeries en salons waaronder de bekende galerie Montfleury de Cannes.
Zijn toenmalige buurman Willem Duys bezat diverse werken van zijn hand en schreef over hem: "Niemand heeft de Provence zo gezien als door de ogen van Winkel. Een Winkel is onmiskenbaar een Winkel; om van te houden, om ervan te genieten en zelfs niet mooi te vinden".

Verkooptentoonstelling van ruim 30 werken tot mei 2010

Galerie open van 11.00-18.00uur iedere vrijdag en zaterdag
Kunsthandel AmstelArt
Wilhelminaplein 12
2103 GS Heemstede
Mail: info@amstelart.nl
http://www.amstelart.nl

Geen opmerkingen: